Spotify on maailman suosituimmista nettimusiikkipalveluista, ja sen tarjonta kasvaa päivittäin eri artistien ja tuottajien tuodessa ääniraitojaan ihmisten kuultavaksi. Spotify ei kuitenkaan ole pekkä musiikkikirjasto, vaan sen podcastit ja nettiradio-ohjelmat kattavat paljon laajemman alueen audiotallenteiden maailmassa. Kilpailu kuuntelijoista uusien palvelujen putkahdellessa bittiavaruudesta kasvaa jatkuvasti, ja se edellyttää korkean laadun tarjoamista tilaajille maksavien asiakkaiden houkuttamiseksi ja pitämiseksi. Tässä Spotify onkin markkinajohtaja, ja se on kattavuudellaan ja laadullaan onnistunut luomaan vahvan ja uskollisen kuulijakunnan.

Laadukkaat podcastit ja eri tilanteisiin sopivat äänitallenteet lisäävät Spotifyn viehätystä käyttäjien parissa. Ne tilaajat, jotka korkeatasoisten artistien lisäksi kaipaavat kuuntelukokemuksiinsa informatiivisia tietopaketteja ja yleistietoa laajentavia tai vahvistavia puheohjelmia löytävät Spotifyn tarjonnasta varmasti omat ohjelmansa. Eri teemojen tiimoilta on olemassa niin yksittäisiä podcasteja, kuin myös asemia, joilla uusia ohjelmia päivitetään nettiradioaalloille säännöllisesti. Etenkin opiskelijoille tai itsekehityksestä kiinnostuneille ihmisille nämä osiot voivat tuottaa suuria hyötyjä, sillä ne tuovat uusia tapoja opiskella, vaihtoehtoisia oppimateriaaleja, ja mielenkiintoisia näkökulmia eri aiheisiin.

Yllättävää Spotifyssa on myös äänikirjojen laaja tarjonta. Englantia hallitsevia kuuntelijoita hemmotellaan saduilla, maailmankirjallisuuden klassikoilla, kielikursseilla ja itseopiskelumateriaalilla. Kielivaihtoehdoista löytyvät maailman eniten puhuttujen kielien lisäksi yleisimmät eurooppalaiset kielet, sekä arabian kieli, mandariinikiina ja japani. Pitkät automatkat ja monikulttuuristen perheiden satuhetket helpottuvat kuunnelmilla klassikoista, kuten Grimmin saduilla tai vaikkapa Jane Austenin rakastetuimmilla romaaneilla. Tai miltä kuulostaisi kuunnella vaikkapa Niccolo Macchiavellin hallintofilosofiaa Prinssi-teoksen kuunnelman muodossa? Etenkin englannin kielen opiskelijoille Spotify tarjoaa laajan ja laadukkaan kirjaston, jonka avulla harjoittaa kuullun ymmärtämistä ja syventää kielitaitoja.

Yksi perinteisen musiikinkuuntelun kiinnostavimmista mahdollisuuksista Spotifyssa on omien nettiradiokanavien luominen. Tämä luonnistuu valitsemalla palvelusta Radio-toiminto ja luomalla oma kanava tietyn artistin musiikkiin perustuen. Kiinnostavaksi toiminnon tekee se, että soittolistaa ei voi luoda itse, vaan soitettavat kappaleet määrittyvät automaattisesti samankaltaisten artistien musiikista kootuksi soittolistaksi. Mieleistä taustamusiikkia kaivatessasi säästät siis aikaa ja vaivaa valitsemalla vain tunnelmaan sopivan artistin kanavan teemaksi.

Spotify poikkeaa muista musiikkipalveluista niin, että Spotifyssa soitettavaa musiikkia ei voi ladata tai ostaa omalle koneelle. Käyttäjä voi valita maksuttoman kuuntelun, tai tehdä tilauksen maksulliseen Premium-palveluun ja toistaa musiikkia ja kuunnelmia suoratoistona verkosta.