Musiikin surffaaminen netissä turvallisesti

Oikealla lähestymistavalla ja muutamalla yksinkertaisella turvatoimella voit nauttia kaikista suosikkimusiikeistasi vaarantamatta itseäsi haittaohjelmien tai virusten vaaralle.

Musiikkipalvelut verkossa

Verkossa musiikin kuuntelun ovat tehneet suosikkikappaleiden kuuntelemisesta helpompaa kuin koskaan, milloin ja missä tahansa. Mobiililaitteiden yhteys nettiin myös antaa sinulle vielä enemmän suoratoistovaihtoehtoja. Kun valitset musiikkipalvelua, kannattaa tehdä tutkimusta ja lukea pienellä painettu teksti. Sinun on varmistettava, että palveluntarjoaja suojaa tietojasi, kun niitä siirretään internetissä tai tallennetaan palvelimille. Tarkista myös, onko sinulla rajoituksia sen suhteen, missä voit kuunnella musiikkia – monet palvelut tarjoavat “geolukituksen”, joka tarkoittaa, että sisältöä voi käyttää vain tietyissä maissa.

Lisäturvan takaamiseksi kannattaa myös investoida virtuaaliseen yksityisverkkoon (VPN). Tämä auttaa salaamaan tietosi ja suojaa sinua luvattomalta käytöltä. Esimerkiski  https://parasvpn.org/ sivusto tarjoaa vinkkejä siihen kuinka valita paras VPN vaihtoehto.

VPN (virtual private network)

VPN on suojattu tunneli laitteesi ja internetin välillä, joka auttaa pitämään tietosi turvassa. Se salaa kaikki sen kautta kulkevat tiedot ja piilottaa myös IP-osoitteesi. Tämä tarkoittaa, että kenenkään on paljon vaikeampi päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin tai jäljittää, missä olet surffannut verkossa. VPN:n avulla voit huoletta surffata netissä ja voit olla varma, että tietosi ovat turvassa.

Turvalliset lataukset ja suoratoisto

Kun lataat musiikkia, varmista, että lataat vain luotettavista lähteistä, ja käytä hyvämaineista virustorjuntaohjelmaa tiedostojen tarkistamiseen ennen lataamista. On myös tärkeää varmistaa, että sinulla on oikeat lisenssit, jotta voit käyttää sisältöä laillisesti – monet palvelut tarjoavat maksullisia tilauksia, jotka antavat seuraavat oikeudet:

  • Oikeus kopioida, jakaa ja levittää musiikkia
  • Oikeus tehdä varmuuskopio sisällöstäsi
  • Oikeus käyttää sisältöä henkilökohtaisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin

Tarkista myös, että käyttämäsi suoratoistopalvelu on turvallinen – etsi palveluita, jotka tarjoavat päästä päähän -salauksen, sillä tämä tarkoittaa, että tiedot ovat täysin salattuja ja siten vähemmän alttiita luvattomalle käytölle. Verkkoturvallisuuteen ei pidä suhtautua kevyesti – varmista, että suojaudut kaikin tarvittavin keinoin, kun suora-toistat musiikkia verkossa. Oikeiden varotoimien avulla voit nauttia suosikkisävelmistäsi turvallisesti ja suojatusti.

Suosituimmat musiikkipalvelut verkossa

Etsitpä sitten klassista rockia, hip-hoppia tai klassista jazzia, musiikkipalvelu löytyy tarpeisiisi sopivaksi. Tässä on joitakin suosituimpia verkkopalveluja:

  • Spotify – Spotify tarjoaa rajoittamatonta suoratoistoa yli 30 miljoonalla kappaleella ja yli 500 soittolistalla. Voit myös tallentaa suosikkikappaleitasi ja luoda omia soittolistoja.
  • Apple Music – Apple Music tarjoaa yli 60 miljoonan kappaleen suoratoistoa tilauksesta sekä yksinoikeussisältöä ja kuratoituja soittolistoja.
  • Google Play – Google Play Music tarjoaa pääsyn miljooniin kappaleisiin suoratoistoa ja lataamista varten. Voit myös luoda omia radioasemia, kuunnella musiikkia offline-tilassa ja käyttää yksinoikeussisältöä.
  • Pandora – Pandora on suosittu musiikin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa henkilökohtaisia asemia ja pääsyn yli miljoonaan kappaleeseen, podcastiin ja radio-ohjelmaan.
  • Deezer – Deezerillä on yli 56 miljoonaa kappaletta ja tuhansia radioasemia. Voit myös luoda omia räätälöityjä soittolistoja ja tallentaa musiikkia offline-tilassa.